top of page

Nieuwe projecten en opdrachtwerk

 

HELDER EN CREATIEF

Ervaring:

Eef de Graaf is filmmaakster en beeldend kunstenaar, het is haar grootste passie. Ze bedenkt zelfstandig projecten. Ze werkt als scenarioschrijfster, regisseuse en producent. Ze creëert reportages, documentaires, fictiefilms en organiseert daarnaast culturele evenementen. Met andere filmmakers en producenten werkt ze af en toe aan gezamenlijke en onafhankelijke projecten in binnen- en buitenland.  

Eef werkt ook in opdracht aan reportages voor televisie , internet en radio.

 

 

Cinema

Silhouetten tegen het licht, 2016.

 

Het landschap van Schouwen-Duiveland en hoe dit in beeld wordt gebracht is betekenisvol in deze film. De toeschouwer wordt meegevoerd door de esthetiek van het landschap, het ritme en wat er gebeurt in dat landschap. Het publiek wordt meegevoerd in de belevingswereld van de hoofdfiguur van deze film.

80.000 bezoekers. gedraaid in diverse filmhuizen.

 

Projecten in ontwikkeling, Zierikzee night and day

Een verassende en af en toe trieste film met een vreemde humor.

 

We zien Zierikzee door de ogen van deze man die een totaal andere culturele achtergrond heeft.

 

Road to nowhere

Een lange film over vier jongeren uit verschillende landen op zoek naar wat ze willen maken van het leven.

 

Vier jong volwassenen uit verschillende delen van de wereld,  zijn gaan reizen om voor zichzelf een goed levensdoel te vinden. Ze komen elkaar tegen in een huis in Barcelona en delen daar met elkaar het appartement. Ze onderzoeken wat ze met elkaar gemeen hebben maar lopen ook aan tegen grote verschillen. Hun gesprekken en belevenissen vormen een rode draad in de film.

 

 

Gerealiseerde filmprojecten:

Sinds 1993, veel korte films, reportages, documentaires en televisiewerk, experimenten met film en video en radiowerk.

 

Hoogtepunten:

1. Circulos Cuadrados, 2003

2. Barcelona 2002 

3. Hartritme van de Stad, 2004

4. Cinema al Mare, 2005

5. De Grijns, 2006

6. Garcia Lorca Esta Vivo?,2007

7. Zadkine en de Groeiende Stad, 2008

8. When do I see myself as I am (Mirror me)

9. Silhouetten tegen het licht, Silhouettes against the Sky

 

Beschrijvingen:

 

1 Circulos Cuadrados, (square circles) 15 minutes

In de film vormen de compositorische elementen vierkant, cirkel en diagonaal het kader waarbinnen de verschillende disciplines tot één eindproduct komen. Het vierkant symboliseert de manlijke grondvorm, cirkel staat voor het vrouwelijke en de diagonaal voor het spanningsveld tussen man en vrouw, dat zij moeten overbruggen. Beiden kunnen niet voldoen aan elkaars ideaalbeeld, en zij trachten de ander te veranderen. Dit levert een strijd op tussen denken en doen, waarin de verschillende lagen van bewustzijn een meerzijdige interactie met elkaar aangaan.

 

2. Pulse of the city (Hartritme van de stad)

 Het onderwerp van deze film: De stad en zijn dagritme. We volgen en personage door de stad Rotterdam. Deze figuur verandert op iedere lokatie in de stad steeds weer van personage en probeert zich aan te passen aan de hektiek van een werkdag.

 

3. Cinema al Mare, Cinema at the Sea

Een impressie van een beginnende filmmaker van een reizend filmfestival in het zuiden van Italië.

 

Italië is het land van zon, lekker eten, schoonheid en cinema. Een filmportret van een twintigtal Nederlanders die door een organisator van een filmfestival in het diepe zuiden van Italië worden uitgenodigd. Deze man houdt zo van zijn streek Bascilicate, dat hij een reizend filmfestival organiseert om experimentele korte films uit Nederland en Italië te vertonen. De vertoning vindt plaats in de buitenlucht op pittoreske dorpspleintjes plaats voor een klein Italiaans publiek. Meesterkok Gigi uit Matera, kookt voor ons een Pasta a la Mel Gibson. Gibson kwam naar Matera om The Passion of the Christ op te nemen en heeft samen met Gigi een nieuw recept bedacht. In deze film worden wij door de plaatselijke acteur Domenico Fortunato en regisseur Frans Weisz meegenomen naar het bijzondere Matera.

 

 

4. De Grijns/ The Grin

In gaat een jonge vrouw op zoek naar de man achter het masker, haar vriend die het steeds laat afweten. Tijdens een bezoek aan een concert, ontstaat in een pijnlijke zelfconfrontatie een heel ander beeld van haar relatie.

 

5. Garcia lorca still alive? Is Lorca still alive

Een korte film over de zoektocht  naar de geschiedenis van de spaanse dichter Garcia Lorca en een 8 millimeter kamera die wordt gestolen voor het geboortehuis van Lorca. Een wilde zoektocht naar de camera met als resultaat een vreemde film.

 

6. Zadkine en de groeiende stad.

Een zoektocht naar een man die sinds 1953, ieder jaar weer terugkeerde naar het beeld van Zadkine “ de Verwoeste Stad” om er en foto van te maken.

 

7. When do I see myself as I am (Mirror me)

Een korte film gemaakt met bijzondere foto's die gespiegeld zijn.

 

Kunst en fotografie spelen een belangrijke rol in het ontwikkelen van ideeën voor nieuwe projecten. 

 

Eef de Graaf werd tevens veel gevraagd als fotograaf om mensen uit de theater- en muziekwereld op de gevoelige digitale plaat vast te leggen.

Portfolio:/ grid

 

STICHTING VIEW

Eef de Graaf Producties werkt samen met stichting View

Stichting View is een culturele non profit stichting die is opgericht om audiovisuele en multimedia kunst en cultuur projecten mogelijk te maken op Schouwen-Duiveland.

Deze stichting heeft de ANBI status en heeft uw steun nodig, een klein bedrag kan al helpen meer kunst en cultuur te ondersteunen en mooie artistieke kunstprojecten naar Zeeland toe te trekken.

Links:

www.stichtingview.nl

 

bottom of page