top of page

Project  PleinGoed, Zierikzee  2015

 

PleinGoed is ontstaan uit liefde voor de stad Zierikzee, Schouwen-Duiveland  en haar verborgen schoonheden. Die schoonheden verdienen extra aandacht, te beginnen met het Kerkplein en haar monumenten op en rondom dat plein. De ruimte van het park leek vooral leeg, het plein nauwelijks benut en mensen liepen er vooral omheen.


PleinGoed is ontworpen als een verbindend project. Een paviljoen van recycle materiaal, oude uienkisten van boeren van het eiland en afgedankte pallets vormden het materiaal waarmee het paviljoen werd gebouwd. Het paviljoen was er voor de  inwoners, bezoekers en toeristen. Het Pleingoedproject was vooral een zoektocht naar nieuwe mogelijkheden van de ruimte rondom de monumenten aan het kerkplein. Nieuw moest oud versterken en andersom.

 

Het ontwerpen en uitwerken van dit project werd een samenwerkingsproject tussen kunstenaars, stedenbouwkundige, ontwerpers en architecten. Daarnaast werden in het voorafgaande atelier, 'Het Dromenlap' allerlei groepen, ondernemers en organisaties uitgenodigd om mee te denken en te participeren in de uitwerking van het concept. 

 

Ons doel was vooral opnieuw met zijn allen naar de ruimte om de kerk en de Sint- Lievensmonstertoren kijken. Organisaties en gemotiveerde bedrijven wilden sponseren en konden zichzelf presenteren op een speciaal ontworpen stoel. Hoofdsponsor werd het  Wereldkampioenschap onderwater fotografie. Natuur, cultuur en kunst werden de thema's van de expositie die daarna in de zomer van 2015 tot eind augustus in het paviljoen plaats vonden.

bottom of page